Emprogage

Ship of a New Story Logo

Engagerade i samhällsfrågor möts digitalt under första veckan i juli

Samtalen om framtiden kan inte vänta, därför tar de nu plats på en ny digital plattform – Ship of a New Story. Organisationer och verksamheter erbjuds en ny möjlighet för att föra en dialog kring framtiden. Det blir fem dagars direktsänt samhällsengagemang från skeppet som tar oss till framtiden. Alle man ombord!

Just nu finns det ett stort behov av att skapa dialog kring framtidsfrågor. Vilken framtid vill vi skapa, vad är viktigt för oss och hur tar vi oss dit? För andra året i rad sätter vi segel i riktning bäst för världen!

Många organisationer planerade 2020 att som vanligt åka till Almedalen för att prata om en fråga som engagerar och inspirerar till förändring – en förändring som många inte ens kunde föreställa sig. Under Allmännadalen sammanförde Ship of a New Story 2020 cirka 50-talet organisationer och mer än 200 personer som tillsammans genomförde över 60-talet event. 2021 tar vi det ett steg till och kopplar samman Almedalen med den danska varianten Folkemödet – en fantastisk möjlighet att aktivt välja den förändring vi vill se.

Ship of a New Story är plattformen där vi sänder live via YouTube dels 17:e juni (Folkemödet) och den 4-7 juli (Almedalsveckan). Tillsammans med ett flertal dialogvilliga framtidsskapare håller ett digert program på att ta form. Deltagarna tar sig an relevanta samhällsfrågor genom presentationer, dialog, panelsamtal, workshops och andra aktiviteter.

De fem dagarna byggs upp kring fem arenor där vi tillsammans utforskar bland annat demokrativerktyg, struktur och hållbarhet, systemlösningar, samtidstro och framtidstro samt uppskalning av goda idéer. Vi arbetar gemensamt fram nya idéer, modeller och kommunikation för en hållbar framtid genom att se på saker med nya ögon, med sikte på det som är bäst för världen.

”På Ship of a New Story utforskar vi paradigmskiftet som vi står inför – från att sträva efter att bli bäst i världen, till att vara bäst för världen”, säger Stellan Nordahl, en av initiativtagarna. ”Vi håller samtalet levande och pratar bland annat om demokrati, samhällsutveckling, affärsutveckling och personlig utveckling. Tillsammans vill vi inspirera och skapa dialog kring frågor och strukturer, vilket i sin tur kan ge input till fortsatt arbete med modeller, systemlösningar och förverkligande.”

Välkommen ombord på Ship of a New Story!

Fakta Ship of a New Story

  • Vad: En digital plattform för framtidsfrågor
  • Datum: 17/6 samt 4-7/7
  • Tid: 9-16
  • Sändningar: 2 live streams på YouTube
  • Inspelning: Var som helst i världen, och vi finns på elfärjan mellan Helsingborg och Helsingör samt på Ideon i Lund.
  • Program om mer info: Se www.shipofanewstory.com samt www.facebook.com/shipofanewstory/

Kontaktinformation

info@shipofanewstory.com

Om Ship of a New Story

  • Stellan Nordahl, en av initiativtagarna +46 707 482 582

Delta i programmet

  • Richard Pålsson, programansvarig +46 760 495 472

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *