Emprogage

Aktiv Styrelse - Utbildning

Nyttan med en Aktiv styrelse – Online program

Syftet med programmet är att få till stånd ett företagande som baseras på långsiktighet och hållbarhet både i affärsmodell och strategi. Man får en grundläggande introduktion till och förståelse för, vilka verktyg en aktiv styrelse kan arbeta med.

Mål med programmet:

  • Att förstå nyttan med en aktiv styrelse
  • Vad som krävs av ägare, styrelse och Vd för att skapa en aktiv styrelse
  • Hur man med vedertagna och tvärvetenskapliga verktyg skapar hållbar tillväxt
  • Hur en styrelse ska vara sammansatt för att aktivt stödja ditt företag
  • Hur man får detta att fungera över tid och utvecklas i takt med företagets utveckling

Programmet består i tre 2-timmars digitala workshops där vi arbetar med olika delar i att ta in en aktiv styrelse; syfte och mål med en aktiv styrelse till att arbeta praktiskt med styrelsen, vilka dokument som måste vara på plats och hur man hittar sina styrelseledamöter.

Mellan de digitala träffarna arbetar du själv vidare med de uppgifter som vi går igenom på våra digitala träffar.

”Jag är supernöjd och glad att jag gick kursen ”Nyttan med en aktiv styrelse”. Då jag är driver en tidig startup så gav det mig en bra förståelse av vad innebär det att ha en styrelse och att det kan vara till en stor hjälp för att kunna driva sin verksamhet. Förutom att jag lärde mig mycket tycker jag också om att det kändes väldigt öppet och inlyssnande. Det fanns möjlighet att ställa frågor och diskutera i grupp. Kan varmt rekommendera denna kurs för alla företagare oavsett vilken fas man befinner sig i.”

Julia Söderqvist – Returbo

 

Kursinnehåll

Dag 1 – Fundamenten i ett styrelsearbete. Vad behöver en styrelse för att kunna arbeta. Storytelling, ägardirektiv och Business Model Canvas.

Dag 2 – Kompetenser och kravprofil – vilka behov har mitt företag? Vad krävs av en styrelse och hur säkrar jag upp att hitta rätt styrelseledamöter? Hållbarhet ur ett styrelseperspektiv med lagkrav, hur man drivertillväxtmed ekologisk, social och finansiellhållbarhet.

Dag 3 – Hur arbetar en styrelse praktiskt, både operativt och etiskt. Arbetsordning, förhållningssätt – värderingar, styrelsens form och praktikaliteter.

 

När: 2/3, 9/3, 28/3 kl 10:00-12:00

Var: Zoom

Pris: 9500 :- ex moms